Vin fiert

25 Nov 2020

Vinul fiert - este o băutură alcoolică fierbinte de iarnă pe baza de vin încălzit la 70-80 ° C, miere și condimente. Pe vremuri, în partea de nord a Germaniei, la piețele și sărbătorile de Crăciun care aveau loc în aer liber, s-a băut vin atât pentru încălzire, cât și pentru veselie. Dar cineva a venit și cu ideea de a încălzi vinul și de a adăuga condimente, ceea ce a fost atât plăcut, cât și cu un efect dublu de încălzire.

Mulți nu știu să facă vin fiert acasă și cumpără semifabricate în pungi din magazine. Vă sfătuiesc să-l pregătiți singuri, într-un mod creativ, așa că vă voi spune cum să pregătiți vin fiert acasă. Mai mult, o rețetă de vin fiert de casă nu diferă de rețeta a unui restaurant, cu excepția faptului că vă alegeți singuri vinul și alte ingrediente în loc să lăsați asta la discreția restaurantului. Așadar, iată rețeta vinului fiert de casă cu portocale.

25 de minute

4-5 porții

75 kcal / 100 g

Ingrediente
750 ml

Vin roșu sec

100 ml

apă

1 buc

portocală

2 lingurițe

miere

1 bastonaș

scorţişoară

1 linguriță

ghimbir măcinat

5 butoane

garoafa

1/4

lingurițe nucşoară

3 boabe

cardamom

2 steluțe

anason stelat