Prăjitură cu miere

24 Nov 2020

Bună dimineața. dragii mei !!!

V-ați trezit?

E timpul să faceți un tort cu miere.

După cum am promis, vă dau rețeta!

Ingrediente
2 buc

ouă

3 linguri

miere de floarea-soarelui

1 pahar

zahăr (reduc întotdeauna cantitatea de zahăr în

3-4

pahare de făină

50 g

unt

1 linguriță

soda stinsă în oțet

500 ml

lapte

150 g

zahăr

2 buc

ouă

2 linguri

făină

100 g

unt (aproximativ 50 gr)

1 pliculeț

zahăr vanilat

Pas
1
Facem aluatul într-o baie de apă, toate ingredientele ar trebui să se dizolve, în acest moment trebuie să amestecați cu un tel.
Pas
2
După ce s-au dizolvat toate boabele, scoateți-le din baia de apă, răciți-le ușor și adăugați făină.
Pas
3
Ar trebui să obțineți un aluat moale, să îl împărțiți în 8 părți, să-l înfășurați în folie alimentară și să-l puneți la rece timp de o oră.
La această etapă, puteți prepara crema.
Pas
4
Scoatem aluatul din frigider rulându-l pe hârtie pergament (principalul lucru este că să fiți siguri că puteți pe urmă să scoateți tortul din această hârtie)

Coaceți la 180 UAH până se rumenește.

Îndepărtăm, tăiem la șablon.

Nu aruncăm butașii! Vor servi pentru a stropi partea de sus și părțile laterale.
Pas
5
Ungem prăjiturile, presărați-le cu pulbere și lasați-le pentru câteva ore să se înmoaie.

Poftă mare!